Politiek & bestuur

Nederlandse Gemeente

Vanaf 2010 is Bonaire officieel een ‘bijzondere’ Nederlandse gemeente. De Gemeentewet geldt dan als basis voor het bestuur. Wel gelden er enkele uitzonderingen op het gebied van bijvoorbeeld de sociale zekerheid. Inwoners van Bonaire krijgen ook kiesrecht voor de Tweede Kamer.  

Wilt u meer weten over de staatkundige verhouding? Bekijk dan deze Wikipedia site.

Hebt u interesse in de politieke informatie? Bekijk dan de overheidssite van Bonaire, of de site van de Tweede Kamer over de koninkrijks relaties.   

Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire

Tegelijkertijd met de staatkundige veranderingen, doet ook meteen een andere verandering zich voor. Om te bepalen waar in de toekomst gewoond, gewerkt en gerecreërd mag gaan worden en hoe om gegaan moet worden met de kwetsbare structuur van het eiland, wordt er een Ruimtelijk Ontwikkelingsplan opgesteld. Dit plan lijkt op 'onze' Nederlandse vorm van een bestemmingsplan.

Het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire (ROB) is inmiddels klaar en werd op 16 juni 2010 gepresenteerd. Het hierbij om een voorontwerp, want het plan moet nog door de Eilandsraad worden geaccordeerd.

Voor het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan is een aparte website gemaakt. Hier worden de laatste ontwikkelingen omtrent het plan bijgehouden. Op deze website is het plan tevens digitaal in te zien.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur