Wonen & leven

Een waar paradijs

Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Tegelijkertijd onderscheidt het zich door kleinschaligheid. Op Bonaire kom je geen hoogbouw tegen. Het is de ideale bestemming voor rustzoekers en eco-toeristen. Daarnaast is het eiland een waar paradijs voor duikers, snorkelaars en (kite)surfers.

Boodschappen en uit eten op Nederlandse standaard

In Bonaire is sinds eind 2011 een hyper moderne Albert Heijn supermarkt onder de naam van Tweel supermarket geopend.  U vindt er alles wat u thuis ook gewend bent tot Hollands gebak en verse bloemen toe.

Daarnaast heeft Bonaire ook een groot aantal perfecte restaurants vooral langs de boulevard van Kralendijk. Onze collega Peter Wuyster heeft zijn favoriete plekjes op zijn site Bonaire Paradise voor u op een rijtje gezet.

Kortom ook voor uit eten gaan en boodschappen doen is Bonaire voor Nederlanders 9000 km weg maar eigenlijk gewoon net als thuis.

Rustige hoofdplaats Kralendijk

De hoofdplaats Kralendijk (circa 3.000 inwoners) kent geen druk nachtleven. Het is een rustig stadje met typische pastelkleurige gebouwen. Bezienswaardigheiden zijn het 17e eeuwse Fort Oranje en de fruitmarkt in het romaans paviljoen. Voor de kust ligt het onbewoonde eiland Klein Bonaire, dat per watertaxi bereikbaar is. Een bezoek waard zijn ook de zoutmeren en grotten.

Rust en ontspanning

Daarmee is Bonaire ideaal voor wie vooral rust en ontspanning zoekt rondom zijn tropische tweede huis. Natuurlijk kun je er gewoon Nederlands spreken. Dat maakt de aanschaf van een tweede huis op dit eiland voor Nederlanders nog aantrekkelijker.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur