Sport & recreatie

Sport

Bonaire is een waar paradijs voor wie van duiken, (kite)surfen, snorkelen en andere watersporten houdt. Door de constante aanlandige wind en de ondiepte van de baaien vind je op Bonaire de mooiste en veiligste plekken om je favoriete (onder)watersport te leren en te beoefenen.

Heb je liever vaste grond onder de voeten, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om te sporten op Bonaire. Je kunt bijvoorbeeld gaan landzeilen, tennissen en natuurlijk de sportschool bezoeken.

Voor de golfliefhebbers is er op het eiland Aruba genoeg gelegenheid om een balletje te slaan. Aruba is vanaf Bonaire makkelijk te bereiken en beschikt over 2 uitstekende en uitgebreide golfbanen.

Eten en drinken

Op Bonaire zijn uitstekende restaurants te vinden met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Bonaire staat bekend om zijn rust en kent geen bruisend nachtleven. Wel zijn er 2 gezellige kroegen: Havanna en Karels Bar. Een biertje is vergeleken met de Nederlandse prijzen goedkoop. Je betaalt er zo'n 3 Antilliaanse guldens voor, wat neerkomt op € 1.

Het water op Bonaire is zeer schoon: je kunt het gewoon uit de kraan drinken.

Zien en bezoeken

Laat je verrassen door de diversiteit aan natuur die Bonaire heeft. Het zuiden met zijn uitgestrekte zeezicht en zoutpannen en het noorden met zijn heuvelachtige karakter en vele cactussen, bomen en andere tropische begroeiing. Je kunt zelf het eiland verkennen of onder begeleiding van een gids met een touringcar.

Een bezoek waard is ook het Nationaal park met de Brandarisberg van 241 meter hoog. Het Gotomeer biedt een prachtig uitzicht, ook kun je er flamingo's bewonderen. 

Zo zijn er nog vele bezienswaardigheden op Bonaire: het Ezelpark, de Vlinderboerderij en de ontelbare uitzichten en mooie rotspartijen.

Vervoer

Er zijn genoeg autoverhuurbedrijven aanwezig op Bonaire, onder andere bij het vliegveld en bij het Plaza Hotel. Tanken is ook geen probleem, er zijn 3 benzinepompen op het eiland.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur